Ajax Vrouwen nemen koppositie over na zege op Fortuna Sittard

De Ajax Vrouwen hebben, in ieder geval tijdelijk, de koppositie in de eredivisie voor vrouwen overgenomen na een 2-1 overwinning op Fortuna Sittard. Romée Leuchter was verantwoordelijk voor beide doelpunten van de Amsterdamse ploeg.

In de eerste helft van de wedstrijd kregen beide teams kansen om de score te openen, maar het bleef 0-0. De eerste kans was voor Ajax, met een schot van Leuchter dat gestopt werd door Fortuna’s keepster Diede Lemey.

Wedstrijd beslist door twee penalty’s

Kort na de rust kreeg Fortuna Sittard een strafschop toegekend, nadat Jarne Teulings in het strafschopgebied werd neergehaald. Aanvoerster Tessa Wullaerts benutte de penalty en zette haar team op een 1-0 voorsprong.

Deze voorsprong was echter van korte duur, want enkele minuten later kreeg ook Ajax een strafschop vanwege hands van een Fortuna-speelster. Leuchter maakte geen fout en bracht de stand op 1-1.

In de 64e minuut zorgde Leuchter opnieuw voor een doelpunt, door goed in te lopen op een pass bij de tweede paal. Verdedigster Samantha van Diemen kon er net niet bij, waardoor Leuchter de bal in de loop kon binnentikken en de eindstand op 2-1 bepaalde.

Met deze overwinning heeft het team van trainer Suzanne Bakker nu één punt voorsprong op FC Twente, al heeft Ajax wel een wedstrijd meer gespeeld. FC Twente komt zondag in actie tegen PEC Zwolle.

Plaats een reactie