Aké mist FA Cup-halve finale door hamstringblessure

Manchester City-verdediger Nathan Aké zal zaterdag niet deelnemen aan de halve finale van de FA Cup vanwege een hamstringblessure. De Nederlandse speler liep deze blessure op tijdens de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München afgelopen woensdag.

Guardiola bevestigt afwezigheid Aké

City-coach Pep Guardiola bevestigde tijdens een persconferentie voor de FA Cup-wedstrijd tegen Sheffield United dat Aké niet klaar is om te spelen. “Ik weet nog niet precies hoe erg de schade is. De onderzoeken zijn nog gaande en ik hoop op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen,” aldus Guardiola.

Manchester City strijdt op meerdere fronten

Naast de FA Cup maakt Manchester City ook nog kans op de Premier League en de Champions League. Aké is dit seizoen een belangrijke speler voor de Engelse kampioen en zijn afwezigheid zal zeker gevoeld worden.

Andere halve finale

De andere halve finale van de FA Cup vindt zondag plaats tussen Brighton & Hove Albion en Manchester United. Beide teams zullen strijden om een plek in de finale en de kans om de prestigieuze beker te winnen.

Plaats een reactie