Antwerp verovert Belgische beker onder leiding van Van Bommel

Mark van Bommel heeft als trainer van Antwerp zijn eerste prijs in de wacht gesleept. Zijn team versloeg KV Mechelen met 2-0 in de Belgische bekerfinale, die plaatsvond in Brussel.

Antwerp neemt voorsprong

De voorsprong voor Antwerp kwam tot stand toen Jurgen Ekkelenkamp ten val werd gebracht en Vincent Janssen in de 35ste minuut de daaropvolgende penalty wist te verzilveren. Kort na de rust miste Ekkelenkamp een kans om de voorsprong te vergroten, doordat hij de vrijstaande Calvin Stengs over het hoofd zag en zelf schoot, maar zijn poging ging naast.

Mechelen zoekt de aanval

KV Mechelen, dat eerder de beker won in 1987 (onder leiding van trainer Aad de Mos) en 2019, ging in de tweede helft meer op zoek naar de aanval. Hierdoor ontstond er echter ook meer ruimte voor Antwerp. Mechelen ontsnapte aan een tweede penalty na een overtreding op Gyrano Kerk. Uiteindelijk wist Michel Ange Balikwisha uit een counter de 2-0 te scoren, op aangeven van Stengs.

Vierde bekerwinst voor Antwerp

Deze overwinning betekent de vierde bekerwinst in de geschiedenis van Antwerp, na eerdere successen in 1955, 1992 en 2020. Voor Mark van Bommel is het een mooie start van zijn trainerscarrière bij de Belgische club.

Plaats een reactie