Arsenal speelt gelijk tegen Southampton in spannende wedstrijd

Afgelopen vrijdagavond eindigde de wedstrijd tussen koploper Arsenal en hekkensluiter Southampton in een gelijkspel van 3-3. Dit betekent het derde gelijkspel op rij voor Arsenal in de competitie. Manchester City, de achtervolger van Arsenal, heeft nu één verliespunt minder dan de Londense ploeg. Aankomende woensdagavond staat de spannende wedstrijd Manchester City-Arsenal op het programma.

Southampton verrast met vroege voorsprong

Southampton wist binnen een kwartier een verrassende 0-2 voorsprong te behalen dankzij doelpunten van Carlos Alcaráz en Theo Walcott, die maar liefst dertien jaar bij Arsenal speelde. De gasten leken de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Arsenal vecht zich terug

De Braziliaanse speler Gabriel Martinelli bracht Arsenal echter snel terug in de wedstrijd met een doelpunt in de twintigste minuut. Na ruim een uur spelen leek Duje Caleta-Car het duel definitief in het voordeel van Southampton te beslissen, maar Arsenal gaf niet op. Martin Ødegaard en Bukayo Saka wisten in de laatste minuten van de reguliere speeltijd alsnog een punt voor Arsenal te behalen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Cruciale wedstrijd op woensdag

Met dit gelijkspel blijft Arsenal koploper, maar de voorsprong op achtervolger Manchester City is geslonken tot slechts één verliespunt. De wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal op woensdagavond belooft dan ook een spannende en cruciale strijd te worden in de race om het kampioenschap.

Plaats een reactie