Arsenal Vrouwen knokken zich naar gelijkspel in Champions League

In de halve finales van de Champions League voor vrouwen hebben de voetbalsters van Arsenal een knap gelijkspel behaald tegen VfL Wolfsburg. Ondanks het gemis van zwaar geblesseerde sterspeelsters Vivianne Miedema, Beth Mead en Leah Williamson, wisten de Engelsen in Duitsland een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-2 eindstand.

Wolfsburg, met Dominique Janssen en Jill Roord in de basis, begon sterk aan de wedstrijd. De Duitse ploeg, tweevoudig winnaar van de Champions League, domineerde de eerste helft en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Ewa Pajor na een fraaie pass van Sveindís Jane Jónsdóttir. Jónsdóttir wist later zelf te scoren na een grote fout van Arsenal-verdedigster Rafaelle.

Rafaelle en Pelova helpen Arsenal terug in de wedstrijd

Rafaelle maakte haar fout echter goed door vlak voor rust de aansluitingstreffer te scoren met een kopbal, waardoor Arsenal met een 2-1 achterstand de rust in ging. In de tweede helft zorgde Stina Blackstenius voor de gelijkmaker op aangeven van de Nederlandse international Victoria Pelova. Jill Roord, die haar 26e verjaardag vierde, was nog dicht bij een winnend doelpunt voor Wolfsburg, maar het bleef bij 2-2.

FC Barcelona, de winnaar van de Champions League in 2021, begon zaterdag goed aan het tweeluik met Chelsea. De Catalaanse ploeg wist op Stamford Bridge met 1-0 te winnen.

De finale van de Champions League voor vrouwen wordt begin juni gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven.

Plaats een reactie