AS Roma en Feyenoord winnen met 3-0 voorafgaand aan Europa League-duel

AS Roma en Feyenoord hebben beide een overtuigende 3-0 overwinning geboekt in hun nationale competities, slechts enkele dagen voor hun kwartfinalewedstrijd in de Europa League. Roma versloeg Udinese in de Serie A, terwijl Feyenoord in de Italiaanse hoofdstad een 1-0 voorsprong verdedigt.

In de heenwedstrijd tegen Feyenoord miste Lorenzo Pellegrini een penalty voor Roma, waardoor de Nederlandse club met een kleine voorsprong naar de return gaat. Tegen Udinese kreeg het team van José Mourinho opnieuw een strafschop, maar ditmaal was het Bryan Cristante die de paal raakte. Edoardo Bove scoorde echter in de rebound, waardoor Roma op voorsprong kwam.

Udinese mist ook penalty, Roma wint overtuigend

In de tweede helft verdubbelde Pellegrini de voorsprong voor Roma met een fraai doelpunt, waarna enkele wissels werden doorgevoerd, waaronder het naar de kant halen van Georginio Wijnaldum. Invaller Tammy Abraham zorgde voor de 3-0 eindstand, nadat Roma-doelman Rui Patricio een penalty van Roberto Pereyra had gestopt.

Door de overwinning staat Roma op de derde plaats in de Serie A en is het op weg om zich te kwalificeren voor de Champions League. Voor Juventus wordt dit steeds moeilijker, aangezien de club dit seizoen al vijftien punten in mindering heeft gekregen vanwege financiële overtredingen en afgelopen weekend verloor van Sassuolo (1-0).

De confrontatie tussen AS Roma en Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League belooft een spannende wedstrijd te worden, gezien de recente prestaties van beide teams. Fans zullen ongetwijfeld uitkijken naar deze Europese krachtmeting.

Plaats een reactie