AS Roma ontslaat directeur na onderzoek financiële onregelmatigheden

AS Roma heeft algemeen directeur Pietro Berardi per direct ontslagen. De Italiaanse club, aanstaande donderdag de tegenstander van Feyenoord in de kwartfinales van de Europa League, heeft dit gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar mogelijk financiële onregelmatigheden bij transfers en het vaststellen van transferwaardes.

“AS Roma heeft alle relaties met Berardi met onmiddellijke ingang beëindigd”, aldus de club in een verklaring. Aanklagers hebben eerder deze maand diverse documenten bij de Romeinse club in beslag genomen.

Aanklagers hebben ook bij rivaal Lazio en Salernitana documenten meegenomen voor onderzoek. AS Roma ontkent iets verkeerds te hebben gedaan en heeft alle medewerking aan het onderzoek toegezegd. “We hopen dat er zo snel mogelijk volledige duidelijkheid komt in deze zaak”, zegt de club.

Eerder onderzoek Juventus

Het onderzoek bij de clubs in Italië volgt op een eerder onderzoek bij Juventus. De club uit Turijn is inmiddels gestraft omdat het in het verleden niet eerlijk is geweest over transferwaarden van spelers. Juventus heeft 15 punten moeten inleveren in de Serie A, maar is daartegen in beroep gegaan. Het fraudeonderzoek tegen de club loopt nog.

AS Roma moet donderdag in eigen huis tegen Feyenoord een 1-0 nederlaag goed zien te maken.

Plaats een reactie