Atalanta verslaat AS Roma in strijd om Champions League-ticket

Atalanta heeft in de Serie A de strijd om de vierde plaats, die in Italië nog net een Champions League-ticket oplevert, nog niet opgegeven. AS Roma, afgelopen donderdag nog de Europese kwelgeest van Feyenoord, werd met 3-1 verslagen.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in Bergamo totdat Tammy Abraham kort voor rust een trucje de mist in zag gaan en de bal verspeelde aan Duvan Zapata. Die gaf voor en Mario Pasalic schoot binnen.

Sterke invallers

Zoals wel vaker bleek de doorgaans defensieve ploeg van José Mourinho bij een achterstand wel degelijk aardig te kunnen voetballen, zeker toen Stephan El Shaarawy en Paulo Dybala invielen. Atalanta kwam echter op 2-0 door Rafael Toloi, die scoorde in de rebound.

Lorenzo Pellegrini bracht de spanning weer terug met een schuiver, maar Teun Koopmeiners, naast Marten de Roon de andere Nederlander in de basis, maakte nog geen minuut later na gegrabbel van doelman Rui Patrício de 3-1. Pellegrini trof daarna nog de binnenkant van de paal.

Plaats een reactie