AZ bereikt halve finales Conference League na winst op Anderlecht

AZ heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de halve finales van de Conference League. Anderlecht werd in de reguliere speeltijd met 2-0 verslagen en in de daaropvolgende penaltyreeks trokken de Alkmaarders aan het langste eind.

Deze overwinning maakte de teleurstellende prestatie van een week eerder goed, toen AZ in Brussel met 2-0 verloor. Het doel voor de returnwedstrijd was duidelijk: minimaal twee keer scoren en het liefst zo snel mogelijk.

Penalty

AZ zette Anderlecht vanaf het begin onder druk en kreeg al na drie minuten een penalty. Milos Kerkez werd op de rand van het strafschopgebied gevloerd door Michael Murillo. Vangelis Pavlidis benutte de penalty en zette AZ op voorsprong. Binnen een kwartier verdubbelde Pavlidis de marge op aangeven van Jens Odgaard, mede dankzij een uitstekende steekpass van Tijjani Reijnders.

AZ had in de eerste helft meerdere kansen om de score verder uit te breiden, maar miste precisie in de afronding. Pavlidis moest in de rust met een enkelblessure worden vervangen door Mayckel Lahdo. In de tweede helft ging AZ op zoek naar de gewenste derde treffer.

Schorsing Kerkez

Na een uur spelen kreeg Kerkez een gele kaart, waardoor hij de eerste halve finale moet missen. Anderlecht kwam kort daarna in de buurt van het doel van AZ-keeper Mathew Ryan, maar de Australiër wist de inzet van Moussa N’Diaye te keren. Aan de andere kant kopte Odgaard net naast na een voorzet van Lahdo.

De wedstrijd eindigde in 2-0, waardoor een penaltyreeks de beslissing moest brengen. AZ bleek koelbloediger vanaf de stip en plaatste zich zo voor de halve finales van de Conference League.

Plaats een reactie