AZ herstelt zich met overwinning op Fortuna Sittard

Na de nederlaag tegen Anderlecht in de Conference League heeft AZ zich enigszins herpakt met een overwinning in de eredivisie. De Alkmaarders versloegen Fortuna Sittard met 0-3 dankzij doelpunten van Jens Odgaard, Milos Kerkez en Vangelis Pavlidis.

Hoewel het zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Pascal Jansen momenteel niet optimaal is, zal de overwinning in Sittard een opsteker zijn voor de return tegen Anderlecht. AZ moet donderdag op eigen veld een 2-0 verlies zien goed te maken.

Wedstrijd onder controle

AZ speelde niet spectaculair, maar had de wedstrijd wel onder controle. Aanvaller Myron van Brederode, die de niet fitte Jesper Karlsson verving, zag een schot geblokkeerd worden en ook Odgaard kwam dichtbij de openingstreffer met een gemist schot van dichtbij.

In de 24ste minuut was Odgaard wel succesvol. De Deen wist een pass van Tijjani Reijnders goed in te schatten en schoof de bal diagonaal langs Fortuna-doelman Ivor Pandur in de verre hoek. AZ behield de overhand en kwam vlak voor rust op 0-2 dankzij een doelpunt van Kerkez. De Hongaar dribbelde vanaf eigen helft richting het doel van Fortuna en werd nauwelijks gehinderd door de tegenstander. Kerkez rondde zijn indrukwekkende rush af met een geplaatst schot in de hoek.

Pavlidis vindt het net

In de tweede helft bleef AZ op zoek naar doelpunten, terwijl Fortuna weinig wist te creëren. Pavlidis miste een kans oog-in-oog met doelman Pandur, maar scoorde vlak voor tijd alsnog zijn twaalfde eredivisiegoal. De Griekse aanvaller was het eindstation van een vloeiende AZ-aanval.

Met deze overwinning heeft AZ het teleurstellende resultaat van afgelopen donderdag enigszins van zich afgeschud en lijkt het klaar voor een Europese comeback op donderdag.

Plaats een reactie