AZ verslaat RKC Waalwijk na Europese inspanningen

Na een zware Europese wedstrijd afgelopen donderdag, heeft AZ zondagavond zonder veel problemen RKC Waalwijk verslagen. De Alkmaarders wonnen met 3-0 en naderen hiermee Ajax tot op twee punten.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Michiel Kramer een kans om de score te openen, maar buitenspel zorgde ervoor dat het doelpunt niet doorging. Kort daarna wist Sven Mijnans wel te scoren met een kopbal, waardoor AZ op voorsprong kwam met 1-0.

Blessureleed bij AZ

De thuisploeg kreeg te maken met blessureleed, toen Jens Odgaard na een botsing met RKC-doelman Joel Pereira per brancard het veld moest verlaten. AZ moest het daarnaast ook al stellen zonder topscorer Vangelis Pavlidis en de behendige Jesper Karlsson.

Mexx Meerdink kwam als invaller voor Odgaard, maar werd in de pauze alweer gewisseld. Ondanks het uitvallen van Odgaard, bleef AZ de eerste helft domineren. Ze kwamen goed weg toen een handsbal van Sam Beukema niet bestraft werd met een penalty.

Overwinning veiliggesteld

In de tweede helft wist AZ de overwinning veilig te stellen. Djordje Mihailovic, de vervanger van Meerdink, stuitte eerst nog op doelman Pereira, maar Mayckel Lahdo scoorde met een prachtig schot via de lat. Na slecht uitverdedigen door RKC, zorgde Myron van Brederode voor de 3-0 eindstand.

Met deze overwinning blijft AZ in de race voor de titel en zet het de druk op nummer drie Ajax. De Alkmaarders zullen hun goede vorm willen vasthouden in de komende wedstrijden om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie.

Plaats een reactie