AZ vol vertrouwen voor ommekeer tegen Anderlecht

Ondanks een 2-0 achterstand in de kwartfinales van de Conference League, gelooft AZ-trainer Pascal Jansen in een ommekeer tegen Anderlecht. Hij haalt inspiratie uit een recente comeback in de Engelse competitie en eerdere prestaties van zijn team.

Terugkomen van achterstand

Jansen benadrukt dat het niet onmogelijk is om twee doelpunten te maken en zelf niets meer te incasseren. Hij verwijst naar een recente wedstrijd in de Premier League, waarin West Ham een 2-0 achterstand tegen koploper Arsenal wist om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Mocht AZ dit scenario kunnen herhalen, dan zou er een verlenging volgen in de wedstrijd tegen Anderlecht.

De trainer is ervan overtuigd dat zijn team tot een dergelijk huzarenstukje in staat is. “We hebben wel meer wedstrijden gehad dat je in de rust met 2-0 achterstaat en dat je nog een goed resultaat haalt. En we hebben tegen de nummer twee van Italië (Lazio, red.) over twee wedstrijden vier doelpunten gemaakt.”

Zonder sterkhouder Karlsson

AZ zal het echter moeten doen zonder Jesper Karlsson. De Zweedse sterkhouder is nog niet voldoende hersteld van een bovenbeenblessure. Karlsson kwam in de eerste wedstrijd tegen Anderlecht als invaller binnen de lijnen, maar bleek achteraf toch nog klachten te hebben. Hierdoor miste hij ook het competitieduel met Fortuna Sittard.

Jansen betreurt de afwezigheid van Karlsson, maar heeft vertrouwen in de rest van zijn team. “Jesper is een belangrijke speler voor ons, maar dus geen optie. Ik heb het volste vertrouwen in de jongens die morgen het veld opgaan om de klus te klaren.”

De trainer benadrukt nogmaals dat het geloof in een goed resultaat aanwezig is bij AZ. “Alle geloof is aanwezig. Niet omdat het moet, maar omdat we erin geloven.”

Plaats een reactie