Barcelona dichter bij Spaanse titel na zege op Atlético Madrid

FC Barcelona heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om het kampioenschap van Spanje. De ploeg van trainer Xavi versloeg in eigen huis Atlético Madrid, de nummer drie op de ranglijst, met 1-0. Hierdoor blijft Barcelona aan kop met een voorsprong van elf punten op Real Madrid, dat zaterdag Celta de Vigo met 2-0 versloeg.

Frenkie de Jong maakte zijn rentree bij FC Barcelona na ruim een maand afwezigheid door een hamstringblessure. De middenvelder werd in de 78e minuut gewisseld. Memphis Depay, die vanwege een blessure niet kon spelen, zag zijn huidige team Atlético Madrid verliezen van zijn oude club.

Barcelona herstelt zich na reeks teleurstellende resultaten

De afgelopen weken kende Barcelona een dip in de competitie, met twee opeenvolgende 0-0 gelijke spelen tegen Girona en Getafe. Daarnaast leed de ploeg een pijnlijke 0-4 nederlaag in eigen huis tegen aartsrivaal Real Madrid in de beker. De overwinning op Atlético Madrid is dan ook een belangrijk signaal dat de ploeg zich herstelt en op koers blijft voor het kampioenschap.

De enige treffer van de wedstrijd kwam vlak voor rust op naam van Ferran Torres. De aanvaller scoorde met een beheerste schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied na een assist van Raphinha. Met deze overwinning zet Barcelona een grote stap richting de Spaanse titel en laat het zien dat het nog steeds de te kloppen ploeg is in La Liga.

Plaats een reactie