Barcelona mist kans na nederlaag tegen Rayo Vallecano

FC Barcelona heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van Real Madrid tegen Girona, door zelf met 2-1 te verliezen van Rayo Vallecano. Desondanks behoudt het team van trainer Xavi een voorsprong van elf punten met nog zeven wedstrijden te gaan.

In de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano kwam Barcelona al na twintig minuten op achterstand door een doelpunt van Álvara Garcia Rivera. Hij schoot de bal strak in de hoek vanuit het strafschopgebied. Nog voor rust verdubbelde Fran Garcia de voorsprong, nadat Frenkie de Jong de bal niet kon veroveren. Hij kon alleen op het doel van Barca-doelman Marc-André Ter Stegen aflopen en schoot raak.

Robert Lewandowski wist tien minuten voor tijd nog iets terug te doen voor Barcelona met een hard schot, maar het was niet genoeg om de nederlaag te voorkomen. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd mee bij Barcelona.

Atlético Madrid boekt overwinning

Eerder op de avond behaalde Atlético Madrid een 3-1 overwinning op Real Mallorca. Hoewel Matija Nastasic Mallorca na twintig minuten op voorsprong bracht, zorgden Rodrigo de Paul, Álvaro Morata en Yannick Carrasco uiteindelijk voor een overwinning voor de Madrilenen.

Plaats een reactie