Bayern München herpakt koppositie, Dortmund gefrustreerd

ig bedreigd. De DFB heeft aangekondigd de zaak te onderzoeken en de verantwoordelijken te straffen.

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga heroverd na een 2-0 overwinning op Hertha BSC. Met nog vier speelrondes te gaan, staat de ploeg van Thomas Tuchel nu een punt voor op Borussia Dortmund, dat vrijdag teleurstellend gelijkspeelde tegen Bochum (1-1). Dortmund is nog altijd gefrustreerd over een foutieve beslissing van scheidsrechter Sascha Stegemann in die wedstrijd.

Bayern München worstelt tegen Hertha BSC

Bayern München had het niet gemakkelijk tegen hekkensluiter Hertha BSC. In de eerste helft kwamen Benjamin Pavard, Kingsley Coman en Serge Gnabry dicht bij een treffer, maar doelman Oliver Christensen hield zijn doel schoon. Na rust bracht Tuchel Leroy Sané in het veld, terwijl ex-Ajacieden Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt al in de basis stonden.

Na een uur spelen wisselden Thomas Müller en Ryan Gravenberch de tegenvallende Sadio Mané en Jamal Musiala. Uiteindelijk zorgde Gnabry in de 69e minuut voor de bevrijdende 1-0, waarna Coman de marge verdubbelde in de slotfase. Bayern München kan nu weer hopen op de elfde landstitel op rij.

Dortmund gefrustreerd over scheidsrechterlijke dwaling

Na het gelijkspel tegen Bochum richtte Borussia Dortmund zijn frustratie op scheidsrechter Sascha Stegemann. Hij had bij een 1-1 stand een penalty moeten geven na een overtreding van Danilo Soares op Karim Adeyemi. De Duitse voetbalbond DFB bevestigde later dat Stegemann inderdaad een strafschop had moeten toekennen.

Stegemann heeft zijn fout toegegeven, maar hij en zijn familie worden nu ernstig bedreigd. De DFB heeft aangekondigd de zaak te onderzoeken en de verantwoordelijken te straffen. Ondertussen moet Dortmund in de achtervolging op Bayern München om de titelstrijd in de Bundesliga spannend te houden.

Plaats een reactie