Bayern München verliest, titelstrijd Duitsland nog open

De ontknoping van de Duitse voetbalcompetitie blijft spannend, met nog vijf wedstrijden te gaan. Bayern München leed zaterdag een verrassende 3-1 nederlaag tegen FSV Mainz, waardoor Borussia Dortmund de kans krijgt om de koppositie over te nemen als ze later op de avond winnen.

In de eerste helft had Bayern het al moeilijk, maar de kansen waren wel voor de bezoekers. Sadio Mané scoorde eerst een afgekeurd doelpunt, maar zijn tweede poging was wel raak. Dit was het eerste Bundesliga-doelpunt voor de 31-jarige Senegalees sinds eind oktober.

Instorting van Bayern

Na de rust ging het bergafwaarts voor het team van Thomas Tuchel. Ludovic Ajorque kopte in de 65e minuut de gelijkmaker binnen, en binnen een kwartier stond Mainz met 3-1 voor. Leandro Barreiro en Aaron Martín zorgden voor de andere doelpunten, terwijl Bayern geen slotoffensief wist te produceren.

Deze nederlaag biedt Borussia Dortmund opnieuw de kans om Bayern bij te benen. Vorige week kon Dortmund al profiteren van een gelijkspel van Bayern tegen Hoffenheim, maar toen liet de nummer twee van de Bundesliga die kans liggen. Vanavond speelt Borussia Dortmund tegen Eintracht Frankfurt, de huidige nummer negen in de competitie.

Plaats een reactie