Borussia Dortmund verspeelt kostbare punten tegen VfL Bochum

In de strijd om de titel heeft Borussia Dortmund belangrijke punten laten liggen tijdens de uitwedstrijd tegen VfL Bochum. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor Dortmund de koppositie dit weekend mogelijk weer verliest aan Bayern München.

Malen scoort niet, Adeyemi tikt binnen

Voormalig PSV’er Donyell Malen wist in deze wedstrijd niet voor de zesde keer op rij te scoren. Desondanks was hij betrokken bij het enige doelpunt van Dortmund. Malen gaf een voorzet die door Karim Adeyemi werd binnengewerkt, nadat Sébastien Haller de bal niet goed raakte.

Boeiend begin, stugge muur

De wedstrijd begon spectaculair met een vroege voorsprong voor Bochum. Anthony Losilla scoorde al na vijf minuten met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied. In het vervolg van de eerste helft kreeg Adeyemi nog enkele goede kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Bochum, onder leiding van voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch, liet zich ook niet onbetuigd met enkele gevaarlijke momenten.

Dortmund zoekt verlossing

In de tweede helft had Dortmund moeite om de stugge verdediging van Bochum te doorbreken. Youssoufa Moukoko kwam dichtbij, maar zijn inzet werd gekeerd door Manuel Riemann. Malen werd gevaarlijk met een fraai hakje, maar ook dit leverde geen doelpunt op. In de blessuretijd leek Mats Hummels de verlossende treffer te scoren, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Afwachten op Bayern München

Door het gelijkspel moet Dortmund nu afwachten wat Bayern München doet in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC. Bij winst voor Bayern verliest Dortmund de koppositie die het vorig weekend had veroverd.

Plaats een reactie