Concurrentie voor Nederland bij organisatie WK Vrouwen 2027

Nederland, België en Duitsland krijgen concurrentie in hun gezamenlijke poging om het WK voetbal voor vrouwen in 2027 te organiseren. De Verenigde Staten en Mexico hebben zich namelijk ook kandidaat gesteld om het toernooi samen te organiseren. Daarnaast hebben Zuid-Afrika en Brazilië zich eveneens als duo aangemeld. De inschrijvingstermijn sluit pas over een maand, dus er kunnen nog meer gegadigden volgen. De uiteindelijke beslissing over de locatie van het toernooi wordt in mei 2024 bekendgemaakt tijdens een groot FIFA-congres.

Twee WK’s in twee jaar

Cindy Cone, de vrouwelijke voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, ziet het organiseren van het WK 2027 als een geweldige kans om twee historische jaren in de Concacaf-regio af te sluiten. In 2026 wordt immers het WK voor mannen al georganiseerd in Mexico, Canada en de Verenigde Staten. De VS hebben al ervaring met het organiseren van het WK voor vrouwen, aangezien de eindrondes in 1999 en 2003 daar ook plaatsvonden. Bovendien zijn de Verenigde Staten de regerend wereldkampioen.

Dit jaar wordt het WK voor vrouwen voor het eerst in meerdere landen gehouden. Van 20 juli tot en met 20 augustus wordt er in Australië en Nieuw-Zeeland gestreden om de wereldbeker. Het Nederlandse vrouwenteam, Oranje, treft daar de Verenigde Staten, Vietnam en Portugal in de groepsfase.

Plaats een reactie