Cruciale overwinning FC Emmen dankzij curieuze hattrick Romeny

Ole Romeny heeft FC Emmen een belangrijke overwinning bezorgd in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (2-3). De avond leek aanvankelijk een feest te worden voor Sydney van Hooijdonk en de Friezen, maar een spectaculaire tweede helft zorgde voor een ommekeer.

Heerenveen miste veel kansen, waardoor de Europese play-offs steeds verder uit zicht raken. Romeny maakte alle doelpunten voor Emmen. Zijn eerste goal scoorde hij na goed werk van Jeremy Antonisse, de tweede ontstond nadat Pawel Bochniewicz bij het uitverdedigen hard tegen hem aan schoot en de derde en winnende goal kwam na een inschattingsfout van keeper Xavier Mous in de extra tijd.

De overwinning zorgde voor grote ontlading bij Emmen, dat na de derde overwinning in zes duels voorlopig boven de degradatiestreep staat.

Van Hooijdonk scoort twee keer voor Heerenveen

Het leek er lange tijd op dat Heerenveen de overwinning zou pakken, mede dankzij twee doelpunten van Van Hooijdonk. Op aangeven van Simon Olsson scoorde hij halverwege de eerste helft. Kort na de verrassende gelijkmaker van Romeny, bleef Van Hooijdonk koelbloedig bij een strafschop.

Emmen leek zichzelf in de voet te schieten toen Mike te Wierik een overtreding maakte bij een hoekschop, die uiteindelijk door de videoscheidsrechter werd opgemerkt. Van Hooijdonk nam met zijn twee doelpunten de eerste plaats op de topscorerslijst over van Anastasios Douvikas en Xavi Simons. Hij kreeg zelfs nog een kans om verder uit te lopen, maar schoof de bal voorlangs het doel van Mickey van der Hart.

Plaats een reactie