Eredivisiewedstrijd gestaakt na bierbekerincident

De voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en NEC in de Eredivisie is gestaakt nadat een grensrechter werd geraakt door een bierbeker die vanuit het publiek werd gegooid. Scheidsrechter Richard Martens besloot in de achttiende minuut om de spelers van het veld te halen.

Nieuwe maatregelen KNVB

De beslissing om de wedstrijd te staken is in overeenstemming met de nieuwe maatregelen van de KNVB. Deze werden opgesteld na het ‘aanstekerincident’ tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, waarbij Ajacied Davy Klaassen op het hoofd werd geraakt door een aansteker. De KNVB besloot dat een wedstrijd voortaan direct gestaakt wordt wanneer een speler of scheidsrechter vanuit het publiek wordt geraakt door een voorwerp.

Procedure bij gooien van voorwerpen

Wanneer er voorwerpen worden gegooid zonder dat iemand geraakt wordt, gaan spelers en scheidsrechters bij een eerste keer naar de kleedkamers en wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij een tweede keer wordt het duel direct gestaakt. Dit gebeurde vorige week tijdens de wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II in de Keuken Kampioen Divisie.

Deze nieuwe maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid van spelers en scheidsrechters te waarborgen en om supporters bewust te maken van de gevolgen van hun gedrag tijdens voetbalwedstrijden.

Plaats een reactie