Excelsior verlaat zestiende plaats na overwinning op Go Ahead

Excelsior heeft een belangrijke stap gezet in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie door thuis met 2-1 te winnen van Go Ahead Eagles. Hierdoor verlaten de Rotterdammers de zestiende plaats en komt Go Ahead mogelijk in een benauwde slotfase van het seizoen terecht.

FC Emmen is nu de nieuwe nummer zestien van de eredivisie en moet aan het einde van het seizoen play-offs om promotie en degradatie spelen. De onderste twee clubs degraderen rechtstreeks. Emmen speelt zondag een zware uitwedstrijd tegen Ajax.

De doelpunten bij Excelsior – Go Ahead vielen in de beginfase van de tweede helft. Excelsior-middenvelder Julian Baas werd de matchwinner in een soms ietwat onvriendelijk duel.

Blunder van De Lange

In de matige eerste helft kregen beide ploegen één goede kans. Baas schoot namens Excelsior een vrije trap op de lat en aan de overkant presteerde Finn Stokkers het om van dichtbij snoeihard over te schieten.

Kort na rust werd er wel volop gescoord. De eerste treffer was Eagles-keeper Jeffrey de Lange volledig aan te rekenen. Terwijl Excelsior hoog druk zette, verspeelde hij de bal in het eigen strafschopgebied. Een poging van Kik Pierie om met de hak te scoren mislukte volledig, maar hij gaf onbedoeld wel de assist voor de intikker van Couhaib Driouech: 1-0.

Zeven minuten later was het alweer gelijk. Go Ahead pompte de bal opportunistisch in het strafschopgebied. De bal viel goed voor de IJslander Willum Thor Willumsson, die van dichtbij scoorde.

Het antwoord van de thuisploeg volgde vrijwel direct. Baas kreeg een geblokt schot voor zijn voeten en kon meteen uithalen. De middenvelder gaf doelman De Lange geen kans: 2-1.

Go Ahead was daarna nog twee keer in de buurt van de gelijkmaker. Stokker schoot opnieuw hard over en Excelsior-doelman Stijn van Gassel had een fraaie redding in huis op een pegel van Mats Deijl. Bij een hoekschop in de slotseconden ging De Lange nog mee naar voren, maar ook hij kon de nederlaag niet voorkomen.

Plaats een reactie