FC Barcelona dichter bij Champions League-finale vrouwen

FC Barcelona heeft een belangrijke overwinning behaald in de halve finale van de Champions League voor vrouwen. In een goed gevuld Stamford Bridge stadion met 27.697 toeschouwers werd Chelsea met 0-1 verslagen. De returnwedstrijd vindt volgende week donderdag plaats in Camp Nou. In de andere halve finale nemen Arsenal en VfL Wolfsburg het tegen elkaar op.

Snelle voorsprong voor Barcelona

Hoewel er geen Nederlandse internationals spelen bij Chelsea en Barcelona, was de wedstrijd zeker interessant. Al na vier minuten zorgde de Noorse aanvaller Caroline Graham Hansen voor de 0-1 met een prachtig afstandsschot. Deze vroege voorsprong deed denken aan de Champions League-finale van 2021 tussen beide teams, waarin Barcelona met 4-0 won.

Chelsea liet zich echter niet uit het veld slaan en vocht zich terug in de wedstrijd. De Noorse Guro Reiten was tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar haar doelpunten werden afgekeurd of van de lijn gehaald. In de tweede helft had Barcelona een licht overwicht, maar wist niet verder uit te lopen. Invaller Marta Torrejon was nog het dichtst bij een tweede treffer met een kopbal op de paal.

Spannende return in Camp Nou

Met de 0-1 overwinning heeft FC Barcelona een goede uitgangspositie voor de returnwedstrijd in Camp Nou. Chelsea zal echter alles op alles zetten om alsnog de finale van de Champions League voor vrouwen te bereiken, die dit jaar in Eindhoven plaatsvindt. De andere halve finale tussen Arsenal en VfL Wolfsburg belooft eveneens een spannende strijd te worden, met Nederlandse internationals aan beide zijden.

Plaats een reactie