FC Barcelona verspeelt opnieuw punten in Spaanse competitie

FC Barcelona heeft voor de tweede week op rij punten laten liggen in de Spaanse competitie. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Girona, eindigde ook de wedstrijd tegen Getafe in een 0-0 gelijkspel. Ondanks deze tegenvallende resultaten, behoudt de koploper een geruststellende voorsprong van elf punten op Real Madrid, met nog negen wedstrijden te gaan.

Barcelona kiest voor milieuvriendelijk vervoer

Opmerkelijk was de keuze van FC Barcelona om met de trein naar Madrid af te reizen voor de wedstrijd tegen Getafe. Coach Xavi gaf aan dat deze beslissing genomen werd met het oog op het milieu en de opwarming van de aarde. De selectie maakte gebruik van een speciaal gecharterde hogesnelheidstrein, die zaterdagmiddag naar Madrid vertrok. FC Barcelona is van plan om vaker voor de trein te kiezen in plaats van het vliegtuig, indien het speelschema dit toelaat.

Teleurstellende wedstrijd

De wedstrijd tussen Getafe en Barcelona was geen spektakelstuk. Getafe verdedigde sterk en wist het spel van Barcelona goed te ontregelen. De Catalanen creëerden nauwelijks kansen, maar hadden halverwege de eerste helft wel een doelpunt moeten maken. Raphinha raakte de paal en Alejandro Balde trof bij de rebound eveneens het aluminium. In de slotfase was Getafe-speler Borja Mayoral dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging naast.

FC Barcelona zal zich nu moeten herpakken en zich richten op de komende wedstrijden om hun voorsprong in de competitie te behouden en hun milieuvriendelijke imago verder uit te dragen.

Plaats een reactie