FC Barcelona vrouwen bereiken derde Champions League-finale op rij

De vrouwen van FC Barcelona hebben voor de derde keer op rij de finale van de Champions League bereikt. In een goedgevuld Camp Nou speelde Barça met 1-1 gelijk tegen Chelsea en dat was na de 1-0 zege van vorige week op Stamford Bridge voldoende om door te gaan.

Het was eenrichtingsverkeer in de eerste helft. De Catalaanse vrouwen speelden Chelsea van de mat en creëerden meerdere mogelijkheden, al belandde niet een van de negen doelpogingen tussen de palen. Een goal van Caroline Graham Hansen werd afgekeurd vanwege hands en nadat een schot van Graham werd gestuit, miste Asisat Oshoala een grote kans.

Graham Hansen weer trefzeker

In de tweede helft was het wel raak uit een prachtige snelle counter die begon bij keepster Sandra Paños. Via Aitana Bonmatí kwam de bal bij Graham Hansen, de Noorse matchwinner in Londen, en die schoot via een Chelsea-been raak.

Chelsea liet pas daarna zien Barcelona pijn te kunnen doen. Guro Reiten maakte in de 67ste minuut gelijk en Chelsea kreeg zelfs mogelijkheden op de 2-1, waarmee een verlenging noodzakelijk zou zijn. Zover kwam het niet. Barcelona kon de derde finale op rij en de vierde in vijf seizoenen vieren.

Vorig jaar verloor Barcelona de finale van Olympique Lyonnais (3-1), twee jaar geleden waren de Catalanen in de eindstrijd met 4-0 te sterk voor Chelsea. Tegenstander in de finale op 3 juni in Eindhoven wordt de winnaar van het duel tussen Arsenal en VfL Wolfsburg maandag in Londen. Het heenduel eindigde in 2-2.

Plaats een reactie