FC Twente verliest ondanks drie treffers in Utrecht

FC Twente scoorde maar liefst drie keer in de Galgenwaard tegen FC Utrecht, maar verliet het veld toch als verliezer. De thuisploeg won met 1-0 dankzij een geldig doelpunt van Sander van de Streek. De drie Twentse doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de Tukkers nu op de zesde plaats staan in de Eredivisie.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd met kansen voor Mark van der Maarel en Victor Jensen. Echter, een doelpunt van Joshua Brenet werd afgekeurd vanwege buitenspel van Ricky van Wolfswinkel. Ook een treffer van Sem Steijn werd afgekeurd, ditmaal door buitenspel van ploeggenoot Vaclav Cerny.

Vlak voor rust was Utrecht dicht bij de openingstreffer, maar een kopbal van Anastasios Douvikas ging net over. In de tweede helft werd een derde Twents doelpunt afgekeurd, opnieuw vanwege buitenspel van Van Wolfswinkel.

Utrecht scoort geldig doelpunt

Twintig minuten voor tijd wist Sander van de Streek eindelijk een geldig doelpunt te maken voor FC Utrecht. Hij profiteerde van een fout van Twente-doelman Lars Unnerstall en speelde Michel Vlap uit voordat hij de bal in het net schoot.

FC Twente verloor zo voor het eerst sinds eind februari in de Eredivisie. De ploeg ontvangt volgende week Sparta Rotterdam. FC Utrecht, dat nu op de zevende plaats staat, boekte na de overwinning op FC Groningen opnieuw een zege en pakte drie belangrijke punten.

Plaats een reactie