FC Twente Vrouwen terug aan kop eredivisie na zege

Spannende ontknoping nadert in strijd om titel

De ontknoping in de eredivisie voor vrouwen belooft bijzonder spannend te worden. FC Twente Vrouwen wist afgelopen weekend met 2-0 te winnen van PEC Zwolle, waardoor ze weer aan de leiding gaan in de competitie. Ajax, dat na een 2-1 overwinning op Fortuna Sittard even aan kop stond, volgt nu op twee punten afstand.

In de wedstrijd tegen PEC Zwolle zorgde voormalig PEC-speelster Marit Auèe al vroeg voor een voorsprong voor FC Twente. PEC Zwolle-keepster Tess van der Flier wist vervolgens een tweede Twente-goal te voorkomen met een knappe redding op een schot van Elena Dhont. Aan de andere kant raakte Leonie Vliek namens de thuisploeg de paal.

In de tweede helft wist Renate Jansen de score voor Twente te verdubbelen met een schot van buiten het strafschopgebied. Hierdoor konden de Tukkers wat meer ontspannen spelen. Anna-Lena Stolze maakte in de 70ste minuut haar rentree bij Twente na maanden blessureleed. Ze was dicht bij een doelpunt, maar raakte de lat.

Senne van de Velde en Vliek probeerden nog te scoren voor PEC Zwolle, maar Oranje-doelvrouw Daphne van Domselaar hield haar doel schoon.

De titelstrijd kan volgende week beslist worden in de topper tussen Ajax en FC Twente in Amsterdam. Als regerend kampioen FC Twente weet te winnen, pakken zij opnieuw de titel. Bij winst voor Ajax of een gelijkspel wordt de strijd pas in de 21ste speelronde beslist, met de wedstrijden FC Twente-Feyenoord en PEC Zwolle-Ajax op het programma.

Plaats een reactie