FC Volendam wint kelderkraker tegen SC Cambuur

FC Volendam heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie door met 2-0 te winnen van SC Cambuur. Damon Mirani scoorde beide doelpunten. Cambuur, de hekkensluiter uit Friesland, leed zijn zesde nederlaag op rij en lijkt degradatie naar de eerste divisie niet meer te kunnen ontlopen.

De wedstrijd in Volendam was op papier een echte kelderkraker en het vertoonde spel was dan ook niet van hoog niveau. Cambuur begon nog wel aardig aan de wedstrijd en kreeg in de vijfde minuut een goede kans om de score te openen. Jamie Jacobs schoof de bal echter naast de paal vanuit een kansrijke positie.

De ploeg uit Leeuwarden kreeg nog enkele kansjes, maar Volendam had pech met blessures bij Gaetano Oristanio en Brian Plat, die beiden nog voor rust naar de kant moesten. Toch ging Volendam met een voorsprong de rust in. In de 39ste minuut kopte Damon Mirani een corner van aanvoerder Carel Eiting via een kluts in het doel voor de 1-0.

Onweer en kansen

De tweede helft begon met enige vertraging vanwege hevig onweer boven het stadion. Cambuur, op zoek naar een laatste strohalm, was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar Bjørn Johnsen miste een kopkans. De beste mogelijkheden na rust waren echter voor Volendam.

Een doelpunt van Daryl van Mieghem werd op aanwijzing van de VAR afgekeurd wegens buitenspel van invaller Robert Mühren. Van Mieghem schoot later nog hard op doel, maar Cambuur-doelman Robbin Ruiter redde. Mühren schoot even later de bal in het zijnet.

Mirani beslist wedstrijd

In de negentigste minuut viel de beslissing: Mirani kopte opnieuw raak uit een corner van Eiting. Door de overwinning zet Volendam een belangrijke stap richting lijfsbehoud, terwijl Cambuur de degradatie bijna niet meer kan ontlopen.

Plaats een reactie