Feyenoord dichter bij kampioenschap na zege op SC Cambuur

Feyenoord heeft een eenvoudige overwinning behaald op SC Cambuur (0-3), waardoor het kampioenschap in de eredivisie weer een stap dichterbij is gekomen. De Rotterdammers hebben nu nog maximaal acht punten nodig in de laatste vijf duels om de titel veilig te stellen.

SC Cambuur daarentegen lijkt op weg naar degradatie, met een achterstand van elf punten op een veilige klassering en een dramatische vorm waarin het elftal van trainer Sjors Ultee zich bevindt. Een knullig eigen doelpunt van Calvin Mac-Intosch was typerend voor de staat van Cambuur.

Feyenoord had de score voor rust al verder kunnen uitbreiden, maar de ploeg leek met het drukke programma in het achterhoofd tevreden te zijn met het feit dat er geen schade werd opgelopen op het kunstgras in Leeuwarden. Santiago Giménez kopte één van de vele Rotterdamse kansen raak, terwijl hij later ook nog de paal raakte. Verdediger Lutsharel Geertruida deed hetzelfde met een uithaal van afstand.

Pareltje van Szymánski

Het hoogtepunt van de wedstrijd was een prachtig stiftje van Sebastian Szymánski, die met veel gevoel de bal in het doel wist te krijgen. Hiermee vervloog de hoop van Cambuur om zich na de vele gemiste Feyenoord-kansen terug te vechten in de wedstrijd.

De ellende voor Cambuur werd nog groter toen Mac-Intosch bij het uitverdedigen onbeholpen in eigen doel kopte, zonder druk van een tegenstander. Dit was nog knulliger dan het moment waarop Alex Bangura zonder toestemming van de scheidsrechter het veld betrad na een blessure, geel kreeg en nu geschorst is voor het volgende competitieduel met FC Volendam.

Plaats een reactie