Feyenoord dichter bij titel na overwinning op FC Utrecht

Feyenoord zet een grote stap richting het kampioenschap na een overtuigende 3-1 overwinning op FC Utrecht in De Kuip. De Rotterdammers lijken zich op te kunnen maken voor een feest op de Coolsingel, met nog slechts vier wedstrijden te gaan en een voorsprong van acht punten op naaste achtervolger PSV.

Ondanks de Europese uitschakeling tegen AS Roma slechts 65 uur eerder, toonde Feyenoord geen tekenen van vermoeidheid of teleurstelling. De ploeg van trainer Arne Slot nam vanaf het begin het initiatief en drukte Utrecht terug op eigen helft.

Na een kwartier spelen opende Sebastian Szymanski de score voor Feyenoord. De Poolse middenvelder profiteerde van goed doorzetten van rechtsback Marcus Pedersen en schoot de bal binnen. Hoewel Utrecht enkele dreigende momenten kende, bleef Feyenoord de bovenliggende partij in de eerste helft.

Feyenoord loopt uit in tweede helft

Na rust kreeg Feyenoord meer kansen om de voorsprong uit te breiden. Santiago Giménez miste eerst nog een grote kans, maar kopte in de 54ste minuut wel de 2-0 binnen na een rebound van Utrecht-doelman Vasilis Barkas. De Feyenoord-fans vierden alvast de aanstaande titel met het zingen van “Ga staan voor de kampioen”.

Met nog vier wedstrijden te gaan tegen ploegen uit het rechterrijtje, lijkt de eerste titel sinds 2017 Feyenoord nauwelijks meer te kunnen ontgaan. Invaller Danilo had de score nog verder kunnen uitbreiden, maar stuitte op Barkas. Aan de andere kant schoot Anastasios Douvikas in het zijnet voor Utrecht.

Alireza Jahanbakhsh, die als invaller in het veld kwam, zorgde voor de 3-0 met een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Utrecht-invaller Bas Dost deed nog iets terug met de 3-1, maar dit mocht niet baten. Feyenoord boekte zijn tiende competitiezege op rij en zet koers richting de landstitel.

Plaats een reactie