Feyenoord-huldiging op zijn vroegst op 15 mei

De mogelijke huldiging van Feyenoord voor het behalen van de zestiende landstitel zal op zijn vroegst op maandag 15 mei plaatsvinden. De gemeente Rotterdam stelt dat een eerder gepland kampioensfeest financiële risico’s met zich meebrengt.

Feyenoord, momenteel koploper, kan op zondag 7 mei bij een overwinning in de uitwedstrijd tegen Excelsior het kampioenschap in de eredivisie vieren. In dat geval mag nummer twee PSV op zaterdag 6 mei niet winnen bij Sparta.

Hoewel er op 7 mei een volksfeest in het centrum van Rotterdam kan losbarsten, organiseert de gemeente de officiële festiviteiten pas op maandag 15 mei. De gemeente Rotterdam geeft aan dat het niet mogelijk is om in zo’n korte tijd een huldiging te organiseren. “Qua inhuur en materiaal en personeel moet er, in aanloop naar een mogelijke huldiging veel vooraf vastgelegd worden. Daar moeten we ook financiële verplichtingen mee aangaan”, aldus de gemeente. “Bovendien worden materiaal en personeel ook ingezet op Koningsdag en de bevrijdingsdagfestiviteiten.”

Teleurstelling bij Feyenoord

Feyenoord is teleurgesteld over de gang van zaken. “Wij hebben begrip voor de situatie van de gemeente, maar de periode tussen de titel en huldiging is te lang”, zegt een woordvoerder van de club.

Als Feyenoord op 7 mei geen kampioen wordt, krijgt het op zondag 14 mei de kans om in de eigen Kuip kampioen te worden. Go Ahead Eagles is dan de tegenstander.

Plaats een reactie