Feyenoord op jacht naar revanche tegen AS Roma

Feyenoord heeft morgen de kans om zich te revancheren voor de verloren Conference League-finale van vorig jaar. In mei 2022 verloor de Rotterdamse club de eindstrijd met 1-0 van AS Roma. Donderdagavond treffen de teams elkaar opnieuw, ditmaal in de kwartfinales van de Europa League.

De Rotterdammers verdedigen een 1-0 voorsprong, behaald in de thuiswedstrijd vorige week. Trainer Arne Slot verwacht echter geen gemakkelijke wedstrijd. Hij stelt dat AS Roma, dankzij “onuitputtelijke financiële mogelijkheden”, over “onwaarschijnlijk veel” goede spelers beschikt.

Slot was tevreden met de weerstand die zijn team bood in de eerste wedstrijd. Als Feyenoord morgen opnieuw standhoudt – een gelijkspel volstaat voor plaatsing in de halve finale – kan worden gesteld dat de club voor het tweede jaar op rij een succesvolle Europese campagne beleeft.

De trainer vindt het moeilijk om het huidige Feyenoord te vergelijken met het team waarmee hij vorig jaar de finale van het derde Europese toernooi bereikte. “Je hebt de neiging om het team waar je het laatste mee werkt, te verheerlijken. Ik heb vorig jaar vaak genoten en dat doe ik nu weer. Bij AZ had ik met Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs ook veel goede spelers.”

Feyenoord speelt donderdagavond in een uitverkocht Stadio Olimpico. Het is de tweede keer dit seizoen dat de club in dit stadion aantreedt. In september verloor Feyenoord met 4-2 van AS Roma’s stadgenoot SS Lazio.

Slot heeft geen speciale gevoelens bij het stadion. “Ik was vooral benieuwd naar het veld. Dat was toen slecht, maar is nu goed.” Wel heeft hij herinneringen aan de kleedkamer. “Daar schoot mij wel wat te binnen”, verwijzend naar de nederlaag eerder dit jaar.

Mats Wieffer

Een van de weinige Feyenoorders die positief terugkijkt op die nederlaag is Mats Wieffer. Hij maakte in Rome zijn debuut voor Feyenoord. Daarna volgde een stormachtige ontwikkeling, met onder meer een uitverkiezing voor Oranje en de winnende goal tegen Roma vorige week.

Wieffer verlengde eerder deze week zijn contract bij Feyenoord tot 2027. “Dat is een teken dat het goed gaat.”

Door zijn goede spel neemt ook de interesse in de Twentse middenvelder toe. “Daar ben ik niet mee bezig. Ik heb niet voor niets verlengd. Dat zegt genoeg, denk ik. We moeten eerst morgen zien te winnen. Daar heb ik veel vertrouwen in.”

Plaats een reactie