Feyenoord-spelers organiseren iftar voor stadgenoten

Orkun Kökcü, Oussama Idrissi en Mo Taabouni, drie spelers van voetbalclub Feyenoord, hebben een iftar georganiseerd voor 97 stadgenoten die een steuntje in de rug konden gebruiken. De iftar, de maaltijd die moslims nuttigen na een dag vasten tijdens de ramadan, vond plaats in De Kuip, het stadion van Feyenoord.

Initiatief van de spelers

Kökcü kwam met het idee om samen met zijn teamgenoten en Feyenoord een etentje te organiseren. De club en de maatschappelijke afdeling hebben hard gewerkt om dit te organiseren, aldus algemeen directeur Dennis te Kloese. Hij prijst de spelers voor hun sociale betrokkenheid en discipline in hun geloof en overtuiging.

Gastvrijheid en gezelligheid

De aanwezigen, waaronder het uit Jemen afkomstige duo Bassam en Musheer, waren zeer te spreken over de gastvrijheid en gezelligheid van het evenement. Ze benadrukken het belang van de iftar voor moslims en waarderen de multiculturele instelling van Feyenoord.

Vasten en voetballen

De drie Feyenoord-spelers zouden op wedstrijddagen het vasten mogen laten, maar kiezen ervoor om dit niet te doen. Ze ervaren geen problemen met het combineren van vasten en voetballen en halen zelfs extra kracht uit het vasten tijdens de ramadan.

Plaats een reactie