Feyenoord-supporters belaagd door Italiaanse hooligans

Een groep van ongeveer 100 tot 150 Feyenoord-aanhangers is afgelopen avond in Rome aangevallen door Italiaanse hooligans. De politie heeft de supporters in veiligheid gebracht door ze met stadsbussen naar hun hotel te vervoeren, meldt Rijnmond.

Vanavond om 21.00 uur speelt Feyenoord de kwartfinale in de Europa League tegen AS Roma. De Italiaanse autoriteiten hebben bepaald dat er om veiligheidsredenen geen Feyenoordsupporters bij de wedstrijd mogen zijn, maar er zijn toch een paar honderd fans naar Italië gereisd. Ook een delegatie van de Rotterdamse politie is uit voorzorg naar Rome gegaan.

Incident in Ierse pub

De Rotterdamse aanhang verzamelde zich de avond voor de wedstrijd in een Ierse pub, zoals gebruikelijk. Daar werden ze echter verrast door een groep van ongeveer tweehonderd hooligans, volgens Italiaanse media.

De politiewoordvoerder bevestigt het incident: “Het is inderdaad onrustig geweest bij dit café. Het café werd belaagd door Italiaanse supporters. Voor hun eigen veiligheid hebben we de groep van honderd tot honderdvijftig man met twee stadsbussen terug naar hun hotel gebracht.”

De politie in Rome is sinds gisteren extra alert. Rond belangrijke monumenten zijn hekken geplaatst en in bepaalde wijken patrouilleert extra politie in burger. Dit komt door eerdere ongeregeldheden bij een duel tussen beide clubs in 2015, waarbij Rotterdamse supporters vernielingen aanrichtten in de Italiaanse hoofdstad.

Plaats een reactie