Feyenoord uitgeschakeld in Europa League na verlenging tegen AS Roma

De kwartfinale van de Europa League tussen Feyenoord en AS Roma eindigde in een teleurstelling voor de Rotterdammers. Na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd, zorgden twee tegengoals in de verlenging voor een 4-1 eindstand in het voordeel van de Romeinen.

Invaller Igor Paixão bracht Feyenoord op gelijke hoogte, waardoor de ploeg tien minuten lang uitzicht had op een plek in de halve finale. Echter, een briljante actie van Paulo Dybala en twee doelpunten in de verlenging zorgden ervoor dat AS Roma doorging naar de volgende ronde.

“Het eerste gevoel is natuurlijk teleurstelling”, aldus aanvoerder Orkan Kökcü na afloop van de wedstrijd in Stadio Olimpico. “We waren er heel dichtbij. Dat doet het meeste pijn.” Kökcü benadrukt echter dat de focus nu op de landstitel moet liggen, die nadrukkelijk lonkt voor Feyenoord.

Trots ondanks uitschakeling

Ondanks de uitschakeling is er ook een gevoel van trots bij de Rotterdammers. AS Roma, onder leiding van succescoach José Mourinho, beschikt over veel individuele kwaliteiten en bracht in de tweede helft invallers Dybala en Tammy Abraham in, die beiden een groot aandeel hadden in de winst.

“Roma is een heel goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. We zijn niet weggespeeld door een zwakke tegenstander. Daarom heerst er ook wel een trots gevoel. Maar nu is het nog balen”, aldus Kökcü.

Complimenten van Slot

Trainer Arne Slot complimenteert AS Roma met hun prestatie. “Als je in staat bent om dit Feyenoord uit te schakelen, moet je een hele goede ploeg zijn en moet je mentaal ook supersterk zijn. Want wij kwamen toch weer terug tot 1-1 en staan ook bekend als een ploeg die maar door kan blijven gaan. En toch is het hen gelukt om 4-1 van ons te winnen. Dat is knap.”

Slot erkent ook de impact van de invallers bij de thuisploeg. “Het is natuurlijk lekker dat als je al met heel goede spelers begint, spelers die constant sterk zijn in de duels, je dan ook nog de wereldkampioen en Tammy Abraham in kunt brengen, die bij de 2-1 en 3-1 een belangrijke rol hebben gespeeld.”

Plaats een reactie