Fiorentina bereikt elfde Coppa Italia-finale

Fiorentina heeft zich voor de elfde keer in de clubgeschiedenis geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De ploeg uit Florence hield Cremonese in eigen huis op een 0-0 gelijkspel, wat voldoende was na de eerdere 2-0 overwinning in Lombardije. Fiorentina, dat de beker al zes keer wist te winnen, bereikt hiermee voor het eerst sinds 2014 weer de eindstrijd.

Hoog tempo, weinig kansen

In de eerste helft van de wedstrijd lag het tempo hoog, maar waren er weinig opvallende momenten. Het meest in het oog springende moment was een geblokkeerde hakbal van Fiorentina-aanvaller Arthur Cabral, die ternauwernood werd gestopt door Luka Lochoshvili.

Cremonese komt tekort

Na de rust kwam Cremonese, dat eerder in het toernooi Napoli en AS Roma uitschakelde, beter in de wedstrijd. De bezoekers waren gevaarlijk bij enkele spelhervattingen en Nicolás González was dicht bij de openingstreffer met een fraaie krul. Echter, Cremonese slaagde er niet in om te scoren, waardoor Fiorentina zich plaatste voor de finale.

Finale tegen Internazionale

De eindstrijd van de Coppa Italia vindt plaats op 24 mei in Rome. Fiorentina neemt het daarin op tegen achtvoudig winnaar Internazionale, dat zich ten koste van Juventus wist te plaatsen voor de finale. In 2014 stond Fiorentina voor het laatst in de finale, maar moest toen zijn meerdere erkennen in Napoli, dat met 3-1 won.

Plaats een reactie