Forse straffen voor misdragingen tijdens voetbalduel

De KNVB en FC Groningen hebben strenge straffen opgelegd aan de mannen die zich misdroegen tijdens de voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen op 19 maart. De man die het veld betrad, kreeg een stadionverbod van 150 maanden (12,5 jaar), terwijl zijn minderjarige zoon, die FC Groningen-verdediger Jetro Willems een klap gaf, een stadionverbod van 126 maanden (10,5 jaar) ontving.

FC Groningen besloot de straffen voor hun eigen stadion, Euroborg, te verdubbelen. De club verklaarde dit te doen omdat spelers en medewerkers te allen tijde veilig hun werk moeten kunnen uitvoeren op en rond het veld. Hierdoor is de veldbetreder de komende 25 jaar niet welkom in Euroborg en heeft de minderjarige jongen een stadionverbod van 252 maanden (21 jaar). De club plant voor de jongste overtreder een evaluatiemoment om de situatie tussentijds opnieuw te beoordelen en perspectief te bieden, gezien zijn leeftijd.

Extra boete voor FC Groningen

Naast de straffen voor de betrokkenen, ontving FC Groningen ook een boete van 10.000 euro vanwege het betreden van het speelveld door een groep toeschouwers tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur op 26 januari. Dit incident zorgde ervoor dat de scheidsrechter het duel tijdelijk moest staken. FC Groningen is van plan de geldboete te verhalen op de “veldlopers”.

Dit is al de vierde (geld)boete in korte tijd voor de club. FC Groningen heeft de afgelopen periode te maken gehad met meerdere incidenten in het stadion, variërend van het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld tot veldbetreding.

Plaats een reactie