Fortuna Düsseldorf onderzoekt gratis toegang thuiswedstrijden

De Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf onderzoekt de mogelijkheid om gratis toegang te bieden tot thuiswedstrijden. In het komende seizoen zullen de eerste drie thuiswedstrijden van de club gratis toegankelijk zijn voor zowel eigen fans als fans van de tegenstander. Uiteindelijk is het doel om alle thuiswedstrijden gratis te bezoeken.

Algemeen directeur Alexander Jobst van Fortuna Düsseldorf zegt dat de club deze stap zet om de verbondenheid tussen de stad en de club te vergroten. De club krijgt financiële steun van partners die garant staan voor een kapitaalinjectie van 45 miljoen euro voor de komende vijf jaar. Dit geld zal worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van de proftak van de club, het stadion, vrouwenvoetbal, digitalisering en breedtesport.

Stadionontwikkeling voor EK 2024

De stad Düsseldorf heeft ook belang bij de ontwikkeling van het stadion, aangezien het in 2024 vijf wedstrijden van het EK voetbal zal huisvesten. Dit staat in schril contrast met de situatie in Nederland, waar supporters van clubs in de eerste divisie klagen over hoge toegangsprijzen.

Fortuna Düsseldorf kampt met een lage bezettingsgraad van het stadion, ondanks een gemiddeld aantal toeschouwers van 29.500. De club hoopt dat een vol stadion extra krachten losmaakt bij de thuisploeg in de jacht op een terugkeer naar de Bundesliga. Het verdienmodel is gebaseerd op het aantrekken van meer mensen naar het stadion en het stimuleren van extra uitgaven, zodat er uiteindelijk meer geld voor de club binnenkomt.

Plaats een reactie