Frenkie de Jong hervat groepstraining bij FC Barcelona

Na bijna een maand afwezigheid door een hamstringblessure heeft Frenkie de Jong maandag de groepstraining bij FC Barcelona hervat. De middenvelder liep de blessure op in de laatste seconden van de gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid op 19 maart.

Gemiste wedstrijden

De Jong miste door zijn blessure de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal en vier duels van Barcelona. Zonder de 25-jarige middenvelder wist de Catalaanse club met 4-0 te winnen bij Elche, maar daarna behaalde de ploeg van trainer Xavi geen overwinningen meer en scoorde zelfs niet meer.

Barcelona leed een zware nederlaag in de halve finales van het Spaanse bekertoernooi tegen Real Madrid (0-4) en speelde in La Liga zowel tegen Girona als zondag tegen Getafe gelijk met 0-0.

Voorsprong in La Liga en mogelijke rentree

Ondanks de recente tegenvallende resultaten heeft Barcelona nog steeds een voorsprong van 11 punten op Real Madrid en 13 punten op Atlético Madrid in La Liga. Aankomende zondag staat de confrontatie met Atlético Madrid op het programma in Camp Nou, waar De Jong mogelijk zijn rentree kan maken.

Plaats een reactie