Gijs Brouwer uitgeschakeld in eerste ronde Barcelona

Nederlandse tennisser Gijs Brouwer is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het graveltoernooi in Barcelona te bereiken. Brouwer, momenteel de nummer 121 van de wereld, verloor in de eerste ronde van de Argentijn Pedro Cachín, de nummer 69 van de wereld, met 3-6, 5-7.

Deze uitschakeling betekent dat Brouwer zijn succesvolle optreden in Houston eerder deze maand niet kon voortzetten. In Houston wist hij drie hoger gerangschikte spelers te verslaan en bereikte hij de halve finales, waar hij uiteindelijk verloor van de Amerikaan Frances Tiafoe.

Brouwer’s eerste verlies in eerste ronde ATP-toernooi

Terwijl Cachín zijn opslagbeurten gemakkelijk won, had Brouwer moeite om zijn opslag te behouden. Cachín, die zes challengertoernooien op gravel op zijn naam heeft staan, brak Brouwer op 2-1 en opnieuw op 5-3 in de eerste set.

In de tweede set waren er aanvankelijk vroege breaks aan beide kanten, waarna het lange tijd gelijk opging. Cachín zette Brouwer, die tot nu toe al zijn vijf eersterondepartijen bij een ATP-toernooi had gewonnen, onder druk bij 5-5. Na nog een break wist de Argentijn de partij uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen.

Plaats een reactie