Go Ahead Eagles verslaat Fortuna Sittard met 2-0

Go Ahead Eagles heeft een comfortabele 2-0 overwinning geboekt op Fortuna Sittard, waardoor de Deventenaren zonder zorgen het seizoen kunnen afsluiten. Fortuna Sittard moet echter waakzaam blijven om niet verder af te zakken op de ranglijst.

Hoewel Fortuna Sittard sterk aan de wedstrijd begon, wisten ze hun kansen niet te verzilveren. Dimitrios Siovas en Ivo Pinto misten hun doelkansen, terwijl Willum Thor Willumsson aan de andere kant wel wist te scoren voor Go Ahead Eagles. Hij liet echter een kans op de 2-0 onbenut. Paul Gladon had voor Fortuna Sittard enkele mogelijkheden, maar slaagde er niet in om te scoren.

Go Ahead Eagles profiteert van counters

In de tweede helft zette Fortuna Sittard meer druk, maar dit gaf Go Ahead Eagles de ruimte om te counteren. Bas Kuipers kreeg twee kansen, maar stuitte beide keren op doelman Ivor Pandur van Fortuna Sittard.

Na nog een gemiste kopkans van Paul Gladon, wist invaller Xander Blomme de score te verdubbelen voor Go Ahead Eagles. Met zijn eerste balcontact na zijn invalbeurt maakte hij de 2-0.

Bij Fortuna Sittard ontbrak Burak Yilmaz in de wedstrijdselectie. Trainer Julio Velázquez liet hem om ’technische redenen’ buiten de selectie. Dit gemis heeft mogelijk bijgedragen aan het gebrek aan scorend vermogen bij de ploeg uit Sittard.

Plaats een reactie