Haaland schittert in Manchester City’s overwinning op Leicester

Erling Haaland had slechts 45 minuten nodig om twee keer te scoren en Manchester City naar een 3-1 overwinning op Leicester City te leiden. Hiermee houdt City zijn titelhoop levend en is Haaland hard op weg om records te breken in zijn debuutseizoen in Engeland.

De Noorse spits scoorde zijn 31ste en 32ste doelpunt van het seizoen tegen Leicester, waardoor hij in de buurt komt van het record van Andy Cole en Alan Shearer. Met nog acht wedstrijden te spelen dit seizoen, twijfelt niemand in Engeland dat Haaland het record zal verbreken.

Manchester City domineert

City had een probleemloze avond tegen het zwakke Leicester. John Stones opende al na vijf minuten de score met een fraaie volley, waarna Haaland zijn stempel op de wedstrijd drukte. De 22-jarige spits benutte eerst een strafschop en zorgde in de 25ste minuut voor de 3-0 na een prachtige pass van Kevin De Bruyne.

In de tweede helft nam City gas terug met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. Er werd volop gewisseld en Oranje-international Nathan Aké bleef de hele wedstrijd op de bank. Kelechi Iheanacho maakte uit een hoekschop nog de eretreffer voor Leicester.

Ondertussen deed Manchester United goede zaken in de strijd om Champions League-deelname zonder te spelen, aangezien concurrenten Newcastle United en Tottenham Hotspur verloren. United speelt zondag tegen Nottingham Forest, terwijl koploper Arsenal een uitduel bij West Ham United op het programma heeft staan.

Chelsea verliest opnieuw onder Lampard

Interim-manager Frank Lampard verloor zijn derde wedstrijd op rij met Chelsea. Op Stamford Bridge werd zijn ploeg weggespeeld door Brighton, dat met 1-2 won. De nederlaag was nog mild gezien het spelbeeld, aangezien Brighton maar liefst 26 doelpogingen ondernam tegenover slechts 8 voor Chelsea.

Plaats een reactie