Heitinga richt zich op Champions League-ticket

Hoewel Ajax-trainer John Heitinga zich realiseert dat de achterstand op koploper Feyenoord waarschijnlijk te groot is om de landstitel te winnen, ligt de focus nu op het behalen van een Champions League-ticket. Met nog vijf wedstrijden te gaan in de eredivisie staan Ajax en PSV beide op 62 punten, waarbij Ajax een beter doelsaldo heeft.

Heitinga benadrukt het belang van de wedstrijd tegen PSV aanstaande zondag en hoopt op een spektakelstuk. Hij is zich bewust van de sterke punten van PSV, zoals voorzetten vanaf de flanken en standaardsituaties, en wil zijn team voorbereiden om deze situaties te neutraliseren.

De Ajax-trainer bevestigt dat Calvin Bassey de geschorste Edson Álvarez zal vervangen in de basisopstelling. Heitinga prijst Bassey’s leergierigheid en unieke kwaliteiten en wil ervoor zorgen dat hij in zijn kracht komt te spelen tijdens de wedstrijd tegen PSV.

Basisplaats Bassey

Heitinga maakt duidelijk dat het voor hem geen ingewikkelde keuze is om Bassey op te stellen als vervanger van Álvarez. Hij ziet de dagelijkse inzet van Bassey om beter te worden en gelooft in zijn potentieel. Het belangrijkste voor de wedstrijd tegen PSV is dat Bassey zijn directe tegenstander uitschakelt, aldus Heitinga.

Plaats een reactie