Heracles Almelo op de drempel van eredivisie promotie

Na de degradatie van vorig seizoen heeft Heracles Almelo één doel voor ogen: terugkeren naar de eredivisie. Vanavond kan dit doel bereikt worden, mits de club in eigen huis weet te winnen van Jong PSV.

Aanvaller Samuel Armenteros benadrukt het belang van de wedstrijd: “Voor de hele stad, de club en ons als spelers. We kijken er enorm naar uit.” Ondanks enkele moeizame overwinningen in de laatste weken, ziet Armenteros een vechtlust in het team die hij eerder miste.

De weg naar de eredivisie is volgens Armenteros geen gemakkelijke geweest: “Na de degradatie moesten we de koppen bij elkaar steken en de club weer terugbrengen. Dat brengt druk met zich mee.”

De uitdaging aangaan

De 32-jarige Zweedse spits wilde deze uitdaging graag aangaan: “Met de kwaliteiten binnen onze club had ik niet het gevoel dat we hoefden te vrezen. Daarom heb ik bijgetekend: om het af te maken.”

“Ik kon Heracles Almelo niet na een korte periode van drie maanden achterlaten met een degradatie. Ik wilde onderdeel zijn van de groep om dat recht te zetten. We moeten het nu nog wel eerst doen, maar erover praten is niet echt mijn stijl. Ik wil gewoon die wedstrijd spelen.”

Bij een overwinning is Heracles zeker van de tweede plaats en promotie naar de eredivisie. Ook bij een gelijkspel of nederlaag kan promotie vanavond al een feit zijn, afhankelijk van het resultaat van Almere City FC tegen TOP Oss. Alleen als Almere City meer punten pakt dan Heracles, wordt de promotie nog even uitgesteld.

Plaats een reactie