Heracles Almelo verzekert zich van Eredivisievoetbal

Missie geslaagd. Een week na PEC Zwolle heeft ook Heracles Almelo zich verzekerd van eredivisievoetbal na de zomer. Heracles won thuis met 3-0 van Jong PSV en is daardoor zeker van de tweede promotieplek in de eerste divisie.

Ismail Azzaoui, die tot vandaag pas een keer doel had getroffen, was met twee doelpunten de grote man in de promotiewedstrijd. In de slotfase zorgde verdediger Marco Rente – die een transfer naar Coventry City miste, omdat hij minuten had gemaakt tegen uitgerekend Jong PSV – bepaalde in de slotfase de eindstand.

Ook het kampioenschap in de eerste divisie is nog mogelijk voor de Almeloërs. Met nog drie speelronden te gaan is de achterstand op koploper PEC Zwolle – dat zelf het thuispubliek trakteerde op een 4-0 zege op FC Dordrecht – slechts drie punten.

Opwinding in Almelo

Het volgepakte stadion in Almelo zinderde vooraf al van opwinding en de spelers stelden niet teleur. Binnen vier minuten trok rechtsbuiten Azzaoui al naar binnen en schoot de bal buiten bereik van doelman Schiks op de binnenkant van de paal.

Een kwartier later was het wel raak voor Azzaoui. Rechtsback Marco Rente gaf een afgemeten voorzet op Samuel Armenteros, die de bal met de buitenkant van zijn voet klaarlegde voor Azzaoui, die op bijzonder fraaie wijze de bal in het doel poeierde.

Vlak na die treffer liet de rechterflank van Heracles zich opnieuw gelden. Eerst was het Rente die opdook voor het doel, maar zijn inzet gestopt zag worden door Schiks. De daaropvolgende corner kopte de Duitse back via de grond over het doel.

Azzaoui dacht daarna met een lekker lobje zijn tweede van de avond te maken, maar deze keer mikte hij net te hoog.

Tweede van Azzaoui

Na ruim een half uur kwam de tweede van Azzaoui er toch. Jong PSV-verdediger Fedde Leysen – die net als Jenson Seelt ’s middags nog had meegetraind had met de selectie van Ruud van Nistelrooij, die zich voorbereidt op de bekerfinale tegen Ajax – legde de bal per ongeluk klaar voor Azzaoui.

Die pakte het cadeautje gretig uit, al was het in twee instanties.

Heracles liet daarna de teugels wat vieren en meteen kwamen er kansen voor de bezoekers. Zo kwam spits Jason van Duiven – neef van Heracles-assistent Hendrie Krüzen – een paar keer gevaarlijk door, maar telkens stak verdediger Justin Hoogma daar een stokje voor.

Op slag van rust kreeg Azzaoui zelfs nog de kans op een zuivere hattrick toen hij alleen op de doelman af mocht, maar nu aa

Plaats een reactie