Inter bereikt finale Coppa Italia na zege op Juventus

Internazionale heeft zich voor de vijftiende keer geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De huidige bekerhouder en achtvoudig winnaar versloeg woensdagavond Juventus met 1-0 in eigen huis. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Vorig jaar wist Inter Juventus te verslaan in de finale (4-2 na verlenging), maar dit seizoen had de ploeg uit Milaan de recordwinnaar met veertien bekers nog niet weten te verslaan.

In de eerste helft domineerde Inter, wat resulteerde in één doelpunt. Federico Dimarco scoorde van dichtbij na een uitstekende steekpass van Nicolò Barella. Edin Dzeko maakte ook nog een fraaie treffer, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust werd Inter-doelman André Onana nauwelijks op de proef gesteld door het machteloze Juventus. Bij Inter stonden Denzel Dumfries in de basis en zat Stefan de Vrij op de bank, evenals de veelbesproken Romelu Lukaku. De Belgische spits kreeg in de heenwedstrijd in Turijn te maken met racistische spreekkoren van de Juventus-fans.

Lukaku vierde zijn benutte penalty voor de 1-1 in de heenwedstrijd met een vinger voor zijn mond, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. De schorsing die daarop volgde, werd door de Italiaanse voetbalbond ongedaan gemaakt als signaal tegen racisme. Maar liefst 171 Juventus-supporters kregen een stadionverbod opgelegd.

Fiorentina-Cremonese

Donderdag vindt de return in de andere halve finale plaats, tussen Fiorentina en Cremonese. Fiorentina won de eerste wedstrijd met 2-0.

De finale van de Coppa Italia wordt op 24 mei gespeeld in het Stadio Olimpico in Rome.

Plaats een reactie