Italiaanse halve finale: AC Milan en Internazionale

De Champions League zal een spannende Italiaanse halve finale krijgen, waarbij stadgenoten AC Milan en Internazionale tegen elkaar zullen strijden. AC Milan plaatste zich dinsdag voor de halve finale door Napoli te verslaan, terwijl Inter woensdagavond Benfica uitschakelde.

Na een eerdere 2-0 overwinning in Portugal, eindigde de return in Milaan in een 3-3 gelijkspel. Dit betekent dat ‘de Nerazzurri’ voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 weer bij de beste vier van Europa horen. Destijds won Inter, met uitblinker Wesley Sneijder en coach José Mourinho, uiteindelijk de cup door het Bayern München van Louis van Gaal te verslaan in de finale.

Inter snel op voorsprong

Inter begon de wedstrijd sterk en kwam al binnen een kwartier op voorsprong, mede dankzij Oranje-international Denzel Dumfries. Het doelpunt werd gescoord door Nicolò Barella, die samen met Lautaro Martínez door de Portugese defensie sneed en de bal in de verre bovenhoek schoot.

Benfica, onder leiding van voormalig PSV-coach Roger Schmidt, kende een succesvol seizoen tot de winterstop. Ze eindigden boven Paris Saint-Germain en Juventus in de groepsfase van de Champions League en zijn koploper in Portugal. Echter, de laatste weken verloopt het minder soepel, met twee verliespartijen in de competitie en een geslonken voorsprong op FC Porto.

Aursnes zorgt voor hoop bij Benfica

Ondanks de vroege tegenvaller liet Benfica bij vlagen zien waarom het tot voor kort zo succesvol was. Kort voor rust wist Fredrik Aursnes, na een mooie voorzet van Rafa Silva, met een fraaie kopbal de stand op 1-1 te brengen.

Een doelpunt van Martínez werd echter geannuleerd, omdat hij zijn directe tegenstander in de rug had geduwd.

Inter maakt het af

In de tweede helft wist Inter de wedstrijd naar zich toe te trekken. Edin Dzeko scoorde de 2-1 en Barella maakte zijn tweede doelpunt van de avond, waardoor de stand op 3-1 kwam. Benfica wist nog terug te komen tot 3-3, maar het was niet genoeg om de uitschakeling te voorkomen.

De Italiaanse halve finale tussen AC Milan en Internazionale belooft een spannende strijd te worden, waarbij beide teams zullen vechten voor een plek in de finale van de Champions League.

Plaats een reactie