Juventus krijgt strafpunten terug na opschorting door sportgerechtshof

Het hoogste sportgerechtshof in Italië heeft besloten om de eerder opgelegde straf van vijftien wedstrijdpunten in mindering voor Juventus op te schorten. De club kreeg deze straf vanwege financiële malversaties, zoals oneerlijkheid over transferwaarden van spelers en geheime betalingen aan spelers tijdens de coronacrisis.

Zaak moet opnieuw behandeld worden

In hoger beroep is nu besloten dat de zaak opnieuw moet worden behandeld. Tot die tijd krijgt Juventus de eerder afgenomen punten terug. Hierdoor stijgt de club in de Serie A naar de derde plaats, tussen Lazio en AS Roma in. AC Milan valt hierdoor net buiten de topvier, die aan het einde van de competitie verzekerd is van Champions League-voetbal volgend seizoen.

Impact op Champions League-kwalificatie

De opschorting van de strafpunten heeft dus directe gevolgen voor de ranglijst in de Serie A en de strijd om de felbegeerde Champions League-plaatsen. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak opnieuw behandeld zal worden en wat de eventuele gevolgen zullen zijn voor Juventus en de andere clubs in de competitie.

Plaats een reactie