Juventus-supporters krijgen stadionverbod na racistische liederen

171 fans bestraft voor wangedrag tijdens bekerduel met Internazionale

De politie van Turijn heeft besloten om 171 supporters van voetbalclub Juventus een stadionverbod op te leggen. Deze maatregel is genomen naar aanleiding van racistische liederen die de fans zongen tijdens het bekerduel met Internazionale begin april. De liederen waren gericht tegen Romelu Lukaku, de spits van de bezoekende club uit Milaan.

De exacte duur van de stadionverboden is nog niet bekendgemaakt, maar zal later worden gecommuniceerd. Dit is niet de eerste keer dat Juventus te maken krijgt met straffen vanwege het gedrag van hun aanhang. Eerder werd de club zelf al gestraft voor het wangedrag van een deel van de supporters.

Zo moest Juventus afgelopen zondag tijdens het thuisduel met Napoli de zogeheten Curva Sud in het stadion leeg laten. De club ging echter met succes in beroep tegen deze sanctie. Het is belangrijk dat voetbalclubs en autoriteiten blijven samenwerken om racisme en wangedrag in stadions aan te pakken en een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor alle voetbalfans.

Plaats een reactie