KNVB besluit: NAC-Willem II wedstrijd wordt uitgespeeld

De KNVB heeft aangekondigd dat de gestaakte voetbalwedstrijd tussen NAC Breda en Willem II zal worden uitgespeeld. Het is nog niet bekend of dit met of zonder publiek zal plaatsvinden. De exacte datum en tijd voor het uitspelen van de wedstrijd zullen begin volgende week worden vastgesteld.

De Brabantse derby werd afgelopen vrijdagavond gestaakt bij een 1-0 voorsprong voor Willem II, nadat er voor de tweede keer voorwerpen op het veld werden gegooid. Dit besluit werd genomen in overeenstemming met de nieuwe, strengere maatregelen van de KNVB omtrent het gooien van voorwerpen op het veld.

Tijdens de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie werd het spel in de 71ste minuut eerst stilgelegd vanwege vuurwerk dat op het veld was gegooid. Toen de wedstrijd net weer hervat was en Elton Kabangu voor Willem II scoorde, gooiden NAC-supporters plastic bekers naar de feestvierende spelers. Als gevolg hiervan haalde de scheidsrechter de teams definitief van het veld.

Strengere maatregelen na aanstekerincident

De KNVB heeft de verscherping van maatregelen aangekondigd na het ‘aanstekerincident’ tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en Ajax. In dit geval werd Ajacied Davy Klaassen vanuit het publiek geraakt door een aansteker.

Volgens de nieuwe regels wordt een wedstrijd direct gestaakt wanneer een speler of scheidsrechter vanuit het publiek wordt geraakt door een voorwerp. Als er voorwerpen worden gegooid zonder dat iemand geraakt wordt, gaan spelers en scheidsrechters bij een eerste keer naar de kleedkamers en wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij een tweede keer wordt het duel direct gestaakt. Dit laatste scenario was van toepassing toen er bekers bier op het veld werden gegooid tijdens de wedstrijd tussen NAC en Willem II.

Plaats een reactie