KNVB: FC Twente – Sparta had stilgelegd moeten worden

De KNVB heeft aangegeven dat de wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam (3-3) afgelopen zondag tijdelijk gestaakt had moeten worden. Dit vanwege het feit dat supporters van de thuisclub uit Enschede voorwerpen op het veld gooiden. De voetbalbond benadrukt dat er aangescherpte maatregelen nodig zijn om de veiligheid van mensen op het veld te waarborgen.

Een woordvoerder van de KNVB legt uit: “Een van deze regels is dat de wedstrijd tijdelijk moet worden stilgelegd als er voorwerpen op het veld worden gegooid. FC Twente – Sparta had dus ook stilgelegd moeten worden. We gaan niet iedere specifieke situatie toelichten, maar dit is helder.”

Voorwerpen op veld

Teleurgestelde fans van FC Twente gooiden voorwerpen op het veld toen Shurandy Sambo zijn gelijkmaker (3-3) in blessuretijd voor een tribune met fanatieke supporters van de thuisploeg vierde. Scheidsrechter Joey Kooij besloot de wedstrijd niet tijdelijk te staken maar gaf Sambo wel een gele kaart voor provocerend gedrag.

De woordvoerder van de KNVB bevestigt dat de gele kaart terecht was: “Dat was een terechte gele kaart voor provocerend gedrag. Als we met z’n allen bezig zijn het wangedrag uit de stadions te weren, dan helpt het provoceren van supporters niet.”

Plaats een reactie